U Sisku nagrađeni najbolji volonteri i njihovi koordinatori u 2019. godini

Povodom Međunarodnog dana volontera u sisačkom Kazalištu 21 uručene su nagrade i priznanja volonterima te koordinatorima volontera za 2019. godinu.

U kategoriji Koordinator volontera Grada Siska dobitnica prve nagrade je Jelena Lučan, druge Klara Krmpotić, a treće Laura Prpić, dok je sisačkim Volonterom godine proglašen Ivan Bunjevac, kojega slijede Spomenko Lončarić i Neda Žilić. Dobitnici Pohvalnice u 2019. godini su Vesna Jurišić, Josip Javornik, Dunja Nilić, Marija Mesić, Božica Cerjak, Tomislav Sekulić, Mirjana Svoboda, Barbara Anušić, Saša Milinović, Leon Milinović, Sonja Lončar i Mihaela Drinčić.

Nagrade su zaslužnima uručili pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač i predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak Paula Raužan.

– Grad Sisak u okviru izvannastavne aktivnosti Građanskog odgoja posebnu pozornost posvećuje temi volontiranja. Uz to jedan smo od rijetkih gradova koji je osnovao Povjerenstvo za razvoj volonterstva koje promovira i potiče razvoj volonterstva te poboljšava uvjete za priznavanje i nagrađivanje volonterstva, rekao je Grgurač.

Svečanost je popratilo otvorenje izložbe fotografija volonterskih programa u 2019. godini “Rastemo zajedno”.

– Kroz izložbu koja je otvorena mjesec dana, građani će moći vidjeti dio programa koji se provode u Sisku i u Županiji. Nadamo se kako će izložba potaknuti razvoj nekih novih volonterskih programa kako bi svi građani koji žele volontirati pronašli svoje mjesto, naglasila je Raužan.