U Sisačkoj biskupiji počinje obnova devet crkava oštećenih u potresu

Biskup Košić blagoslovio gradilište i početak radova na katedrali te crkvi u Selima i Žažini
MG_7740Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je tri gradilišta i početak radova na obnovi najteže oštećenih crkava u potresu, katedrale Uzvišenja sv. Križa u Sisku, crkve sv. Marije Magdalene u Selima i crkve sv. Nikole i Vida u Žažini, a slijedi obnova još šest crkava.

Na blagoslovu su, uz predstavnike izvođača radova, bili i župnici Marko Karača, Dragutin Papić i Ilija Piličić te zainteresirani vjernici. Svi su izrazili zadovoljstvo što je nakon dužih priprema počela obnova.

Kako je priopćeno iz Sisačke biskupije, osim za te tri crkve, u srijedu su potpisani ugovori s izvođačima radova na obnovi još šest crkava oštećenih u potresu, koje se financiraju novcem iz Fonda solidarnosti Europske unije posredstvom Ministarstva kulture i medija.

Nakon propisanog postupka, za konstrukcijsku obnovu katedrale Uzvišenja sv. Križa u Sisku i kapelu sv. Ivana i Pavla u Gori izabrana je tvrtka GME d.o.o. iz Sunje, za crkvu sv. Marije Magdalene u Selima, Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori, sv. Antuna Padovanskog u Bučici i Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pokupskom izvođač je tvrtka Spegra d.o.o. iz Splita, a radove na crkvi sv. Nikole i Vida u Žažini, sv. Martina u Pisarovinskoj Jamnici i Majke Božje Snježne u Dubrancu izvest će Tehnika d.d. iz Zagreba.

Događanja
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija