U prostoru Poduzetničkog inkubatora Kutina poslovanje će za sada razvijati 29 poduzeća

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora Kutina održana je primopredaja poslovnih prostora poduzetnicima zakupnicima, a koji će ondje, uz Razvojnu agenciju Mrav, razvijati 29 malih i srednjih poduzeća. U uređenje i opremanje inkubatora uloženo je 6.5 milijuna kuna povučenih iz Europskog fonda za regionalni razvoj te 1.8 milijun kuna s kojima je sudjelovao Grad Kutina kao nositelj projekta.

Cilj projekta “Poduzetnički inkubator Kutina” je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture na području Grada te doprinos realizaciji nacionalnih, regionalnih i lokalnih strateških opredjeljenja usmjerenih prema razvoju malog i srednjeg poduzetništva na financijski održiv način. Osim usluga koje pruža Poduzetnički inkubator sam po sebi, osiguran je, također i prostor za svojevrsni poslovni akcelerator koji nudi poslovno savjetovanje i savjetovanje o izvorima financiranja, istraživanje tržišta i slično.

– Izuzetno smo zadovoljni što smo danas okončali ovu fazu gdje smo implementirali naš projekt Poduzetničkog inkubatora te potpisali ugovor s 29 korisnika i jedan ugovor s RA Mrav, upraviteljem aktivnosti PUNK-a. U ovih 29 korisnika nalazi se 15 naših malih poduzetnika čija je djelatnost mlađa od 3 godine. Veseli nas što smo dali priliku takvim mladim ljudima za uspješan početak njihovog poduzetništva, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić uoči primopredaje.

Realizacija spomenutog projekta traje tri godine, nakon čega će Poduzetnički inkubator Kutina biti na raspolaganju svim budućim korisnicima koji će ondje htjeti razvijati svoje ideje te doprinijeti razvoju poduzetništva na području Grada.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija