U Potoku proslavljen blagdan Velike Gospe

Svečano misno slavlje kojem je prethodila trodnevna priprava, predvodio je župnik župe svete Ane, vlč. Dražen Lauc
gospa-potokGrad Popovača

Svečano misno slavlje kojem je prethodila trodnevna priprava, predvodio je župnik župe svete Ane, vlč. Dražen Lauc, dok je okupljene vjernike ispovijedao vlč. Ivan Petrović iz Popovače.

U propovijedi je vlč. Lauc naglasio kako je upravo na ovaj blagdan Blažena Djevica Marija bila tijelom i dušom uznesena ne nebo, te kako je ona jedina svetica koja je u ovom danu okupila brojne vjernike diljem svijeta koji joj hodočaste. Nadalje, spomenuo je njenu važnu ulogu majke i supruge, usporedivši primjerima s današnjim vremenom kada nažalost mnoge žene nemaju vremena za svoju obitelj budući da nedjeljama moraju raditi.

Na kraju propovijedi poručio je kako bi svi vjernici trebali krenuti od sebe, jer „ovozemaljski dvori“ neće im značiti ništa, ako ih ne prate dobra djela. Po završetku svete mise zahvalio je Gradu i slavlju nazočnom gradonačelniku Josipu Miškoviću, Turističkoj zajednici, mjesnim udrugama i pojedincima koji su organizirali ovu svečanost, a zahvale istima, te gostima, uputila je i Ljiljana Masnjak, predsjednica KUD-a Potočanka.

Naime, nakon jednogodišnje stanke nastavljeni su Marijanski susreti koji su zbog epidemiološke situacije bili prilagođeni, odnosno, nisu obuhvaćali folklorni program i zabavu, već samo svečanu povorku u kojoj su sudjelovala kulturno-umjetnička društva iz okolnih mjesta, te članovi KUD-a i DVD-a iz Potoka.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija