U Potoku proslavljen blagdan Velike Gospe

Od popodnevnih sati održana je i vrtna zabava uz grupu „Novi početak“
velika_gospa

Svečano misno slavlje kojem su prethodile mise trodnevnice, ispred kapele Uznesenja blažene Djevice Marije u Potoku služio je fra Ivan Dominik Iličić u koncelebraciji s mjesnim župnikom vlč. Draženom Laucem, dok je vjernike ispovijedao vlč. Ivan Petrović iz Popovače.

U propovijedi je fra Ivan Dominik Iličić naglasio kako je upravo na ovaj blagdan Blažena Djevica Marija bila tijelom i dušom uznesena ne nebo te kako je ona jedina svetica koja je u ovom danu okupila najveći broj vjernika diljem svijeta koji joj hodočaste. Nadalje, spomenuo je njenu važnu ulogu prositeljice Božje ljubavi, a koja nam je iznimno važna i koju trebamo dijeliti međusobno, baš kao i utjehu, mir i nadu, a koje hodočasnici najčešće mole od BDM.

Po završetku svete mise, domaćin, vlč. Dražen Lauc, zahvalio je Gradu, Turističkoj zajednici, mjesnim udrugama i pojedincima koji su organizirali ovu svečanost.

U nastavku programa na vanjskoj pozornici pored Pučkog doma održani su Marijanski susreti koji su obuhvatili folklorni program kulturno-umjetničkih društava iz Banove Jaruge, Šljivoševaca i Velike Ludine. Također, proslava je obogaćena i vatrogasnim natjecanjem te nogometnom utakmicom ŠNK Sloga Potok i ŠNK Sloga Hrastovica.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija