U posljednja 24 sata zabilježeno 58 oporavaka, sveukupno 37 novih slučajeva zaraze

Želim pohvaliti sve naše građane jer su oni ključ uspjeha naše borbe i zato se najljepše zahvaljujem svima onima koji slušaju preporuke Stožera, poručila je načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević

U posljednja 24 sata broj oboljelih koronavirusom porastao je za 37 te ih je sada na području Republike Hrvatske sveukupno 1 741, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Od jučer je testirano 897 pacijenata, ukupno 19 256. Na mehaničkoj ventilaciji trenutno se nalazi 31 bolesnik.

– U posljednja 24 sata imamo, nažalost, tri preminule osobe s mnogo komorbiditeta. Riječ je o 98-godišnjakinji u KBC-u Split, 73-godišnjaku u Klinici za infektivne bolesti te 74-godišnjem štićeniku Doma za starije i nemoćne osobe u Dubrovniku, rekla je načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević.

Oporavljenih je 473, odnosno 58 pacijenata više nego jučer, dok se samoizolaciji nalazi 15 059 osoba.

– Želim pohvaliti sve naše građane jer su oni ključ uspjeha naše borbe i zato se najljepše zahvaljujem svima onima koji slušaju preporuke Stožera, zaključila je Grba-Bujević.