U Popovači se nastavlja projekt “Zlatne žene za zlatnu dob”

U okviru faze II projekta ZAŽELI na 12 mjeseci bit će zaposleno 30 žena koje se inače nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će pružati podršku i pomoć za ukupno 180 korisnika

Grad Popovača zaprimio je ovih dana odluku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kojom je osiguran nastavak projekta ‘Zlatne žene za zlatnu dob’ u okviru programa Zaželi. Time je Gradu Popovači osigurano financiranje projekta u iznosu od 2.645.900 kuna.

– Uskoro očekujemo potpisivanje navedenog Ugovora o financiranju nakon čega ćemo biti u mogućnosti raspisati Natječaj za zapošljavanje. U okviru faze II projekta Zaželi na 12 mjeseci bit će zaposleno 30 žena koje se inače nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će pružati podršku i pomoć za ukupno 180 korisnika. Nastavak projekta naime predviđa da svaka angažirana žena brine o najmanje šest korisnika u potrebi, istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković te zaključio:

– Budući su povratne informacije kako od samih korisnika, tako i od žena koje su bile uključene u prvu fazu projekta bile samo pohvalne, istome se nadamo i u budućem razdoblju.