U ponoć se ublažava mjera e-propusnica

Među prvim mjerama koje bi se popustile u ponoć bila bi ona o ukidanju e-propusnica unutar županija, rekao je načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović

POOL

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije gdje je najavio popuštanje nekih mjera, a prva je ona ukidanja e-propusnica unutar županija što bi, kako je rekao, trebalo stupiti na snagu već večeras u ponoć.

– Ta mjera bi stupila na snagu večeras u ponoć, a što se tiče realizacije, može potrajati dan-dva, otkrio je Božinović. Dodao je da bi više-manje svi mogli ići prema popuštanju, osim nekih žarišta.

– Mislim da smo sad u fazi da mjere možemo produžavati na 15 dana, a ne na 30. No mogu se produžavati na sedam dana. Mislim da je sada realnije 15 dana, osim ulaska stranih državljana u Hrvatsku jer je to sada na razini EU 30 dana. I za teretna vozila ćemo produžiti na 30 dana, no mislim da ćemo odustati od konvoja. Bit će poseban režim, policija će kontrolirati na cestama da se ne mora čekati dugo na granicama, rekao je Božinović.