Zbog sumnje u podmićivanje uz Bienenfelda privedene još tri osobe

U antikorupcijskoj akciji, koju su policija i USKOK proveli u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, privedene su četiri osobe, javlja Jutarnji list.

Nakon pretresa ureda, uhićen je načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove u Ministarstvu Josip Bienenfeld zbog sumnji da je u zamjenu za mito dvojici investitora osobno sastavio upit za legalizaciju dijela hotela Villa Harmony Bačvice u Splitu, a zatim u ime Ministarstva taj upit pozitivno ocijenio te izdao mišljenje za legalizaciju.

Uz Bienenfelda, uhićen je pomoćnik direktora Sektora razvoja i investicija u Janafu Željko Korica koji je tada u Ministarstvu bio zaposlen kao inspektor, a osumnjičena su i dvojica poduzetnika, Borislav Bašić i Zoran Sikirica.

Prema saznanjima Jutarnjeg lista, Bašić i Sikirica pokušali su iskamčiti pozitivno mišljenje Ministarstva o proširenju hotela Villa Harmony, nakon što im je Općinski sud u Splitu umanjio površinu za oko 55 kvadrata. S obzirom na to da je hotel izgrađen na punoj površini iz glavnog projekta, navedeni dio nije mogao dobiti uporabnu dozvolu, a istu bi zatražili od Grada Splita po primitku pozitivnog mišljenja Ministarstva.

Aktualno
Crna kronika
Hrvatska
Regija