U Plesmu održana druga informativna tribina za novljanske poljoprivrednike

U Ekoetno selu Strug u Plesmu, održana je druga tribina za poljoprivrednike s područja Grada Novske. Okupljenima su predstavljene nove mjere potpora i natječaji za bespovratna sredstva na koje se lokalni OPG-ovi mogu kandidirati, a vlasnici su, također upoznati i s programima Mjera za razvoj poljoprivrede Grada Novske.

Prema riječima ravnateljice Razvojne agencije NORA Vide Iličić, kroz dostupne županijske i lokalne programe, poljoprivrednici su iz raznih izvora povukli i uložili izvjesna nepovratna sredstva u svoja dobra te će u određenom periodu polučiti određene rezultate, pritom napomenuvši, da se, ako žele ostvariti značajnije potpore, trebaju prilagoditi normama i standardima Europske unije.

Uz nju, o novim Mjerama za EU fondove i programima Grada Novske govorila je vršiteljica dužnosti pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Boženka Spahić te stručni suradnik pri Razvojnoj agenciji NORA Domagoj Šejatović. Okupljenima se obratio i gradonačelnik Marin Piletić, istaknuvši važnost poljoprivrede i ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, uz napomenu kako su u posljednjih godinu i pol za razvoj i unapređenje vlasnici OPG-ova dobili 12 milijuna kuna bespovratnih sredstava.