U Petrinji započinje dogradnja sportske dvorane u OŠ “Mate Lovraka”

U Maloj vijećnici Grada Petrinje potpisan je Ugovor za rekonstrukciju Osnovne škole “Mate Lovraka”, odnosno dogradnje školske sportske dvorane.

Ugovor je vrijedan više 40.5 milijuna kuna, a ostvaren je u sklopu provedbe projekta “Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece”. Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović potpisao je ovaj vrijedan dokument s direktorom tvrtke TEH-GRADNJA Ilijom Brearom.

– Kada pogledamo sve ono što smo napravili kroz društvenu infrastrukturu kao Grad u svojoj strategiji dali smo određeni prioritet prema onome što su prije svega zaslužile generacije svih športaša koji su digli grad Petrinju sa svjetskim i europskim uspjesima. Međutim, uvijek je bila tema zadnjih skoro 30 godina kada će imati svoju sportsku dvoranu, stoga sam još i više ponosan što sam na čelu Grada koji je sve dao od sebe da napravimo nešto što je izuzetno važno, a to je da dobijemo europska sredstva, istaknuo je prilikom potpisivanja gradonačelnik Dumbović.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije u visini od preko 34 milijuna kuna, dok će se preostali iznos osigurati iz gradskog proračuna. Radovi bi trebali započeti kroz 15 dana, a očekuje se da će sportska dvorana biti dovršena za 17 i pol mjeseci.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija