U Petrinji se gradi “Centar novog života”

Centar, koji je već u izgradnji, osmišljen je sa željom da bude pokretač razvoja te društveno-poslovni centar županije

Jurica Galoić/PIXSELL

“Centar novog života” – stambeno/poslovno kontejnersko naselje u Petrinji inicijativa je Udruge Glas poduzetnika i Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, a uključivat će sto stambenih i sto poslovnih kontejnera te je primjer funkcioniranja javno-privatnog partnerstva.

UGP i HCPI su potaknuli ideju “Centra novog života” kako bi spasili barem dio poslovanja poduzetnika iz područja pogođenog potresom, a o tomu su danas razgovarali i s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem.

– Došli su ljudi koji pripadaju najsamostalnijem sloju društva, koji ‘guraju’ novac u državni proračun. Artikulirali su probleme svih poduzetnika iz Sisačko-moslavačke županije koji su ostali bez svoga radnog mjesta. Ovaj projekt će sufinancirati Grad Petrinja, a uključit će se vojska i država. Sama ideja i početak je odličan, izjavio je gradonačelnik Darinko Dumbović.

Centar, koji je već u izgradnji, osmišljen je sa željom da bude pokretač razvoja te društveno-poslovni centar županije, a u UGP ocjenjuje da će povoljna lokacija (Staro sajmište) utjecati na uspješnost cijelog projekta, s obzirom na to da se nalazi 20 minuta od Siska i od Gline, sat vremena od Zagreba i 40 minuta od Hrvatske Kostajnice.