U Petrinji postavljeno 13 novih nadstrešnica na autobusne stanice

Ukupna vrijednost investicije je 249 tisuća kuna

Grad Petrinja

Završeno je postavljanje nadstrešnica na autobusnim stajalištima koje je naručio Grad Petrinja.

Radovi na već pripremljenim platoima započeli su 12. rujna, a naručeno je i postavljeno ukupno 13 nadstrešnica na lokacijama za koje je prethodno dobivena suglasnost Hrvatskih cesta. Na mjestima gdje je širina nogostupa manja, postavljene su konzolne nadstrešnice kako se ne bi ometala prohodnost za putnike i prolaznike.

Ukupna vrijednost investicije je 249 tisuća kuna, a gradonačelnica Komes je s Ivanom Begićem, pročelnikom Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne djelatnosti obišla stajališta te kazala kako je zadovoljna jer se nakon višegodišnjih opravdanih prigovora građana pristupilo rješavanju ovog problema.

– Vjerujem kako će ovo biti u interesu naših najmlađih sugrađana kako bi bili zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uvjeta dok čekaju autobus. Ako se pokaže potreba za na još nekim lokacijama, spremni smo postaviti još nadstrešnica, kazala je gradonačelnica.

Na stajalištu na Pigiku vozačica autobusa Klara Vuković kazala je kako su komentari putnika pozitivni, a i vozači su zadovoljni jer je manje mokrih putnika.