U Petrinji otvorena izložba Želimira Šiška

U prostorijama Interpretacijskog centra baštine Banovine u Petrinji, otvorena je izložba uglednog kutinskog slikara Želimira Šiška pod nazivom “Predjeli oslikani pastelom”.

Ovo je 83. Šiškova izložba, koji se po prvi puta javnosti predstavio davne 1990. godine te od tada svojim izričajem, sentimentalnim motivima i vrhunskim slikarskim tehnikama plijeni pozornost publike . Izložbu je predstavila povjesničarka umjetnosti Ljiljana Lekanić-Kljaić, a sam osvrt na njezino stvaranje dao je i umjetnik osobno. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se ŽVA Dunje iz Kutine te Udruga umirovljenika “Zlatna dob” iz Popovače, dok se druženje nastavilo u Bašt(in)i Banovine uz Tamburaški sastav Oldtajmeri.

“Predjele oslikane pastelom” otvorio je župan Ivo Žinić, koji je tom prilikom istaknuo kako je upravo Želimir Šiško dobitnik godišnje nagrade za stvaralaštvo i promicanje ugleda Sisačko-moslavačke županije.

– Večeras smo imali priliku u ovom prostoru otvoriti izložbu Želimira Šiška, jednog od vrsnih umjetnika s područja naše Županije. Sve što smo vidjeli na njegovim slikama, govori upravo o ovom kraju, njegovim prelijepim pejzažima i dijelovima grada, a ono što mene posebno dirne su naše korablje, drvene kuće s područja Posavine, Pokuplja i Banovine, komentirao je župan Žinić.

Izložba, koja je ujedno i prodajnog karaktera, krasit će zidove Interpretacijskog centra sve do 31. srpnja.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kultura
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija