U Petrinji otvoren studentski boravak

U zgradi Učiteljskog fakulteta u Petrinji otvoren je studentski boravak. Službeni dio programa održan je u velikoj dvorani, nakon čega su župan Ivo Žinić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras simboličnim presijecanjem vrpce prepustili prostor na korištenje.

– U 350. obljetnici Sveučilišta u Zagrebu poklopilo se uređenje ovoga prostora sa svime onim što smo prethodno učinili da bi ovaj dio fakulteta u Petrinji imao što bolje uvjete za naše učitelje koji predstavljaju budućnost Hrvatske. To je jedno uzvišeno zanimanje i Sveučilište shvaća da bez toga nema onih vrijednosti koje ne mogu biti drukčije usađene u djecu. Mi kao Sveučilište imamo važnu misiju da u okviru kvalitetne tradicije koja je sada prošlost, gledamo u budućnost i promičemo one struke koje će biti važne za razvoj Hrvatske, poručio je Boras.

Svoje oduševljenje nije krio ni župan Žinić:

– Novi prostor će studentima mnogo značiti u dosadašnjim naporima. Ovo je treći zahvat koji će podići kvalitetu studiranja na Učiteljskom fakultetu u Petrinji. Želim zahvaliti Studentskom centru, Sveučilištu u Zagrebu te prodekanu i dekanu Učiteljskog fakulteta na suradnji. Ono što bih svakako htio istaknuti je budućnost, odnosno gradnja novog studentskog doma.