U petak započinje 26. izdanje festivala vina MoslaVina

U Gradskoj vijećnici Grada Kutine predstavljen je dvodnevni program manifestacije Festival vina – MoslaVina Kutina 2019.

Festival se održava 31. svibnja i 1. lipnja, a nastao je u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine te Udruge vinogradara i voćara Moslavine “Lujo Miklaužić”. Ove godine MoslaVina slavi 26 godina, a svoj će rođendan proslaviti uz tradicionalnu izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti, degustacije, kuću Škrleta te brojne kulturno-zabavne i gastronomske sadržaje. Osim izvornim moslavačkih i hrvatskih sorti, posjetiteljima će se ponuditi i vina ostalih hrvatskih regija, kao i susjednih zemalja. Posjetitelji će imati priliku kušati više od 170 uzoraka vina, uživati u raznim tematskim programima i igrama te u besplatnim koncertima Jasmina Stavrosa i Prljavog Kazališta.

– Razvoj vinogradarstva i vinarstva je od iznimne važnosti za Moslavinu stoga smo vrlo ponosni što smo u samo nekoliko godina prevalili put od manje gradske izložbe do regionalnog Festivala vina koji je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude, istaknula je na predstavljanju direktorica Turističke zajednice Grada Kutine Ivana Grdić.

U sklopu manifestacije održat će se vinska biciklijada Wine – bike tour, kao i predstavljanje monografije hrvatskog publicista Dragutina Pasarića “25 godina u domovini Škrleta Moslavine”.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija