U Osnovnoj školi Zorke Sever obilježen “Ljubičasti dan”

"Lubičasti dan" je dan pružanja podrške osobama s epilepsijom, a obilježava se 26. ožujka na svim kontinentima i u više od stotinu zemalja svijeta

U Osnovnoj školi Zorke Sever prigodnim je programom obilježen “Ljubičasti dan”, dan pružanja podrške osobama s epilepsijom.

“Ljubičasti dan” obilježava se 26. ožujka na svim kontinentima i u više od stotinu zemalja svijeta te je proglašen najutjecajnijim međunarodnim danom u svrhu podizanja razine osviještenosti o epilepsiji. Za obilježavanje dana izabrana je ljubičasta boja lavande koja je internacionalna boja epilepsije, a isto je tako povezana i s osjećajem usamljenosti koji se učestalo javlja kao posljedica društvene stigmatizacije i izolacije osoba s epilepsijom.

U organizaciji djelatnika Neuropsihijatrijske bolnice Popovača te učenika i učitelja Osnovne škole Zorke Sever, tako je održana promocija edukativnog video materijala pod nazivom “Živjeti s epilepsijom” u čijem snimanju su sudjelovali djelatnici obiju ustanova. kao i učenici sedmog razreda te mlada djevojka koja s epilepsijom živi od djetinjstva.

Obilježavanja je nazočio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.