U Osekovu organizirani grupni posjeti Posjetiteljskom centru Crna roda

Tijekom tjedna Posjetiteljski centar posjećuju vrtićarci, dok su se u projekt uključile i osnovne škole
crnaroda

Ovih dana organizirani su grupni posjeti vrtićaraca, odnosno učenika s područja Popovače Posjetiteljskom centru Crna roda na ulazu u Park prirode Lonjsko polje u Osekovu. Riječ je o inicijativi koju su zajednički pokrenuli Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje i Grad Popovača.

Tijekom ovog tjedna Crnu rodu posjećuju starije skupine Dječjeg vrtića Popovača koje u pratnji stručnog vodiča Javne ustanove razgledaju objekte bogato opremljene suvremenim multimedijskim sadržajima i opremom.

– U ovu investiciju uloženo je jako puno i cilj nam je da se ona prije svega približi građanima s ovog područja, a onda, naravno, i da privuče posjetitelje iz drugih sredina te stvori pretpostavke za promociju lokalnih udruga, odnosno Popovače kao zanimljive turističke destinacije. U tom smislu je osmišljena ova aktivnost koju su, osim vrtića, podržali i ravnatelji osnovnih škola te je dogovoren dolazak učenika nižih razreda, istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.

Mišković je, također jučer posjetio Posjetiteljski centar Crna roda uvjerivši se u oduševljenost vrtićaraca koji su sa velikim zanimanjem razgledali multimedijske sadržaje i uživali u edukativnim igralima postavljenima u parku objekta.

Ovaj program zajednički financiraju Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje i Grad Popovača te je za posjetitelje besplatan.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija