U opticaju markice “Hrvatski zaštićeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi”

Hrvatska pošta pustila je u opticaj nove prigodne poštanske marke iz serije "Hrvatski zaštićeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi", a prikazat će se lički krumpir, baranjski kulen i ogulinski kiseli kupus

Hrvatska pošta pustila je u opticaj nove prigodne poštanske marke iz serije “Hrvatski zaštićeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi”, a prikazat će se lički krumpir, baranjski kulen i ogulinski kiseli kupus te će vrijediti 6,50 kuna.

Marke su izdane u arčićima od 9 maraka, tiskane u nakladi od 100.000 primjeraka po motivu. Nominalna vrijednost maraka je 6,50 kn, stoji u priopćenju Pošta. Autor dizajna je Duje Šegvić, autori fotografije za baranjski kulen je Hrvoje Matijević, za lički krumpir Tihana Bošnjak Šegvić te Duje Šegvić za ogulinski kiseli kupus.

– Na markama su istaknute zaštićene oznake izvornosti (ogulinsko kiselo zelje) i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla (lički krumpir i baranjski kulen). Tim oznakama označeni su proizvodi čiji je naziv kao takav zaštićen u cijeloj Europskoj uniji, priopćili su iz Hrvatske pošte.