U Novskoj zaposleno 40 novi žena na projektu “Želim raditi-želim pomoć”

Uz osnovni, naime zapošljavanje nezaposlenih žena, projekt ima za cilj zadržati korisnike doma gdje se osjećaju najsigurnije

Grad Novska

U Novskoj je potpisano 40 novih ugovora za II. fazu projekta “Želim raditi-želim pomoć”.

Uz osnovni, naime zapošljavanje nezaposlenih žena, projekt ima za cilj zadržati korisnike doma gdje se osjećaju najsigurnije. Projekt, vrijedan 3.7 milijuna kuna, sufinanciran je EU i sredstvima iz proračuna RH, a izvodi se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Novska, HZZ Područnim uredom Kutina te Gradom Novska koji je nositelj projekta.

Novozaposlenim ženama obratile su se voditeljica projekta Martina Bošnjak i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novska Martina Antolković Hršak, dok je gradonačelnik Marin Piletić podsjetio kako se trenutno provodi i projekt “Aktiviraj se i pomozi!” Gradskog društva Crvenog križa Novska, kroz koji je također zaposleno 40 žena za pomoć u kući 400 starijih korisnika.

Naposljetku, uskoro bi trebao krenuti i projekt pomoći za starije LAG-a “Zeleni trokut”, kroz koji će biti zaposleno još dvadesetak nezaposlenih žena na projektu “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”.