U Novskoj započinje izgradnja Dnevnog centra za starije oosbe

Vrijednost radova je oko 3,8 milijuna kuna, a sredstva su u punom iznosu osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Grad Novska

Započinje provedba projekta “Dnevni centar za starije osobe Novska”, kojeg provodi Grad u partnerstvu s tamošnjim Centrom za socijalnu skrb i Gradskim društvom Crvenog križa. Vrijednost radova je oko 3,8 milijuna kuna, a sredstva su u punom iznosu osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Tim je povodom, također potpisan ugovor o prenamjeni i rekonstrukciji nekadašnje upravne zgrade komunalnih tvrtki između gradonačelnika Marina Piletića i direktora tvrtke VENKA gradnja Marija Pranjića.

– Grad Novska ovim projektom dobiva novu izvaninstitucionalnu uslugu za naše starije sugrađane u obliku funkcionalnog prostora Dnevnog centra, koji će pružati svu potrebnu podršku i dostupnost socijalnih usluga starijim osobama. Ovim se povećava kvaliteta njihovog života, između ostalog o važnosti brige za starije, poručio je Piletić.

Prema riječima izvođača, radovi započinju tijekom travnja i trebali bi biti gotovi kroz sedam mjeseci. Pored građevinske rekonstrukcije, zgrada će nakon uređenja imati i lift.