U Novskoj započela provedba gaming edukacije za rad u Unreal Engineu

POU Novska i inkubator PISMO uskoro će predstaviti i novi program usavršavanja čija će provedba krenuti u idućoj godini
novska pismo

U Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1, specijaliziranom za gaming industriju, započela je provedba tromjesečne edukacije za sve željne usavršavanja izrade videoigara radom u popularnom Unreal Engineu.

S učenjem su tako započela 22 polaznika koja su edukaciji pristupila koristeći sustav vaučera od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za program “Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara” koji provodi Pučko otvoreno učilište Novska.

Prvog dana edukacije polaznike željne novih znanja pozdravili su ravnatelj POU Novska Miroslav Perošević i Ivana Matanović u ime inkubatora PISMO.

– Novska je prepoznata kao centar gaming industrije i to je razlog zašto smo osmislili program vezan upravo uz programiranje videoigara. Naše dugogodišnje iskustvo u obrazovanju odraslih osoba i stručnjaci iz gaming industrije inkubatora PISMO, dobitna su kombinacija. Zato smo zaista brzo popunili mjesta u ovom terminu edukacije. Nastava se održava svakodnevno uživo, no moguće ju je pratiti i online putem, a predavači su polaznicima dostupni i izvan nastave, naglasio je Miroslav Perošević iz novljanskog Pučkog otvorenog učilišta.

– Inkubator PISMO powered by A1 dosadašnjim edukacijama za tržište rada osposobio je više od 250 gamedevelopera. Oni su tako naučili koristiti programe Unity i Blender. Rad s Unreal Engineom dodatni je smjer koji nudimo. Najbrže smo rastući poduzetnički inkubator koji okuplja tvrtke u gaming industriji koja se također konstantno mijenja. Prema istraživanjima koje smo proveli dobar dio hrvatskih gamedev studija Unreal koristi kao jedini ili kombinira s nekim drugim engineom, zato smo se i odlučili za njega. Hvala i svim polaznicima koji su nas prepoznali i iz svih krajeva Hrvatske odlučili doći i usavršiti svoje znanje!, rekla je zamjenica ravnateljice Regionalnog koordinatora SMŽ Ivana Matanović.

Prema najavi, POU Novska i inkubator PISMO uskoro će predstaviti i novi program usavršavanja čija će provedba krenuti u idućoj godini.

Događanja
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija