U Novskoj promovirana knjiga „Kuzma Kovačić: Spomenik Tuđmanu u Zagrebu”

Knjiga „Kuzma Kovačić: Spomenik Tuđmanu u Zagrebu” više autora tekstova, Ivan Aralica, Ivan Rogić i Milan Bešlić, uz brojne fotografije spomenika Gorana Vranića, ilustrirana je skicama i svečanim otkrivanjem spomenika, predstavljena je u Novskoj. Akademski kipar Kuzma Kovačića, autor je preko stotinu spomenika i sakralnih kiparskih djela postavljenih diljem Hrvatske.

Monografija iscrpno prati nastajanje spomenika, od prvih skica u ateljeu kipara Kuzme Kovačića, modeliranja, te lijevanje u bronci u Ljevaonici umjetnina Ujević.

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“ , predstavljanje knjige u Galeriji POU Novska uz nazočnost autora Kuzmu Kovačića, uveličali su Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, Nevio Šetić, povjesničar i Milan Bešlić, kritičar,

-Nastojao sam da spomenik bude portret jednog vizionara koji korača prema budućnosti. Ovaj kip će biti vječiti simbol hrvatske slobode- naglasio je autor spomenika.

-Spomenik Tuđmanu jest spomenik čovjeku koji je poveo hrvatski narod u slobodu. Nadam se da će ovaj spomenik više ujediniti cjelokupno hrvatsko društvo. Moj spomenik je prije svega umjetničko djelo, kakvo je i Oltar hrvatske domovine.

U Uredu gradonačelnika, sudionike promocije i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, primio je gradonačelnik Marin Piletić sa zamjenikom Sinišom Kesićem i Ivicom Vulić, predsjednikom Gradskog vijeća.