U Novskoj prikupljeno preko 600 komada oružja i ubojitih sredstava

Bombe_pakiranje

U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” koju od 2007. godine provodi Ministarstvo unutarnjih poslova RH, samo ovoga tjedna je u PP Novska predano 9 ručnih bombi, 3 protupješačke mine rasprskavajuće, 12 upaljača protupješačkih mina, 3 upaljača protuoklopne mine i 589 komada puščanog streljiva.

Iz PP Novska podsjećaju kako je dragovoljna predaja oružja i ubojitih sredstava omogućena bez ikakvih sankcija te da se slijedom rečenog, protiv građana koji oružje prijave policiji radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Djelatnici apeliraju građane da oružje i ubojita sredstva nipošto ne odlažu u kontejnerima za smeće ili otvorenim prostorima u prirodi niti da ih osobno donose u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Osobe koje žele obaviti dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih sredstava mogu to učiniti pozivom na broj 192 ili prijavom u najbližu policijsku postaju, nakon čega će to isto preuzeti stručni i osposobljeni policijski službenici.

Crna kronika
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija