U Novskoj predstavljena platforma koja spaja IT sektor Indije i Hrvatske

U cilju jačanja međunarodne suradnje i inovacijskog okruženja Indija i Hrvatska pokrenule su inicijativu India – Croatia Startup Bridge
TOM_8763

Veleposlanik Indije Njegova Ekscelencija Raj Kumar Srivastava posjetio je Novsku i Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1.

Nakon obilaska, održan je sastanak s predstavnicima Razvojne agencije SIMORA i nekoliko start up-ova koji svoj poslovni put grade u inkubatoru PISMO, o tome koje su prednosti ulaganja u Sisačko-moslavačku županiju, ali i kako povezati IT sektor Hrvatske i Indije.

U obilasku inkubatora veleposlanik Indije upoznao se s opremom na kojoj rade game developeri, a nakon toga održan je sastanak na kojem ja Andreja Šeperac iz Razvojne agencije SIMORA predstavila Sisačko-moslavačku županiju kao županiju pogodnu za investicije, a Nj. E. g. Raj Kumar Srivastava govorio je o prednosti digitalne platforme India – Croatia Startup Bridge.

Inače, u cilju jačanja međunarodne suradnje i inovacijskog okruženja, Indija i Hrvatska pokrenule su inicijativu India – Croatia Startup Bridge, koja omogućava startupima, investitorima, inkubatorima, korporacijama i poduzetnicima iz obiju zemalja da se povežu, prošire poslovanje i pozicioniraju na globalnom tržištu. Upravo zbog toga, na sastanku su sudjelovale i start up tvrtke s područja Sisačko-moslavačke županije, Hiroma Design, Grow, Loomi Design te MIB SIS d.o.o. čiji su vlasnici govorili o svim mogućnostima koje su danas dostupne u IT sektoru predstavivši rad svojih tvrtki.

Događanja
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija