U Novskoj predstavljen projekt “Dnevni centar za starije osobe”

Radovi, vrijedni više od 10.7 milijuna kuna, su u punom zamahu, a njihov se završetak očekuje do kraja 2021. godine
dnevni centar za starije osobe novskaGrad Novska

Ispred gradilišta budućeg Dnevnog centra za starije osobe Novska, predstavljen je istoimeni projekt vrijedan više od 10.7 milijuna kuna. Radovi su u punom zamahu, a njihov se završetak očekuje do kraja 2021. godine.

– Za naše starije sugrađane u protekle četiri godine omogućili smo socijalnu uslugu pomoći u kući kojom smo zaposlili više do stotinu žena za više od tisuću korisnika kroz projekt Zaželi, a obnovom ove zgrade omogućit ćemo i uslugu dnevnog boravka u suradnji sa sisačkim Domom za starije. Sljedeći korak je dogradnja ovog objekta za potrebe Doma za starije, rekao je tom prigodom gradonačelnik Marin Piletić.

Projekt će stvoriti preduvjete za poboljšanje kvalitete života starijih osoba i jasno je opredjeljenje Grada Novske da se starijim osobama osigura neovisnost, društveno sudjelovanje, skrb, aktivno starenje i dostojanstvo zlatnih godina u gradu.

– Upravo Grad Novska primjer kako se i lokalna vlast može brinuti o potrebama svojih starijih sugrađana, rekla je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Sisak koji će upravljati novljanskim dnevnim centrom, Ružica Čakširan.

Nakon rekonstrukcije objekta slijedi opremanje u skladu s najvišim standardima izvaninstitucionalne skrbi za starije osobe, edukacije za osoblje dnevnog centra i animiranje zajednice za međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje.

Događanja
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija