U Novskoj obilježen Dan početka oslobođenja Zapadne Slavonije

Tom je prigodom održana komemoracija za sve u oslobođenju poginule hrvatske branitelje

Na spomen-području Trokut održana je tradicionalna komemoracija u spomen na Dan početka oslobađanja Zapadne Slavonije i sve u oslobađanju poginule hrvatske branitelje. Uz dosljedno poštivanje protupandemijskih mjera te stoga i s daleko manjim brojem sudionika, ove je godine komemoraciju organiziralo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Uz predstavnike Grada Novske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, počast je odao i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

– Ove godine smo došli s istim ponosom i dostojanstvom odati počast poginulim hrvatskim braniteljima u operaciji Orkan. U Novskoj je izvedena jedna od najvećih oslobodilačkih operacija i bila je prekretnica daljnjih događanja u Domovinskom ratu. U njoj su sudjelovali branitelji iz gotovo četiri županije, a uspjela je spriječiti naum neprijatelja da presiječe Hrvatsku u dva dijela, poručio je župan.

Župan i njegov zamjenik Roman Rosavec u Novskoj su, također posjetili izložbi osnovnoškolaca koji kroz svoje radove promiču vrijednosti i istinu Domovinskog rata.