U nedjelju starta prvi Sisački polumaraton

U Gradskoj vijećnici danas je predstavljen prvi Sisački polumaraton, nastao u organizaciji Grada i Atletskog kluba Sisak.

Polumaraton će se održati ove nedjelje te će okupiti oko 570 trkača iz Hrvatske i susjednih zemalja, a samu stazu certificirao je i Međunarodni atletski savez.

– Start i cilj utrke je na korzu, u 10 sati će početi polumaraton od 21 kilometar, a u 10:30 sati počinje utrka na 5 kilometara. Svi natjecatelji dobit će unikatne medalje s motivima grada Siska, a program uključuje proglašenje pobjednika i tombolu za natjecatelje. S današnjim danom broj prijavljenih trkača je 343 koji će trčati stazu od 21 kilometar i njih 225 na 5 kilometara, objasnio je na konferenciji za medije predsjednik AK Sisak Josip Mrgan.

U organizaciju polumaratona uključeni su, također i djelatnici Postaje prometne policije Sisak, Hrvatske ceste, Komunalac, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, Turistička zajednica grada Siska te mnogi drugi, a u godini kada Sisak nosi titulu Europskog grada sporta, ovo će biti jedno od najznačajnijih sportskih događanja.

Također, dan nakon utrke Grad Sisak potpisat će ugovor sa Središnjim državnim uredom za sport o sufinanciranju projekta rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu.

Naposljetku, iz Grada javljaju kako će u nedjelju u razdoblju od 10 do 14 sati, odnosno za vrijeme trajanja polumaratona, promet biti propustan, ali na nekim dionicama otežan te se građane moli za strpljenje.

Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak
Sport