U Ministarstvu obrane dodijeljeni činovi i pohvale

U Ministarstvu obrane dodijeljeni su činovi 161 časniku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice VRO Oluja

Josip Regović/PIXSELL

U Ministarstvu obrane dodijeljeni su činovi 161 časniku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice VRO Oluja, a ministar obrane Mario Banožić najavio da se u vojsci moraju pokrenuti razvojni procesi.

– Želim da i u budućnosti MORH pokrene određene procese koji su zaustavljeni. To će nam biti cilj u ovom mandatu. Znam da se nalazimo u teškom financijskom razdoblju, rekao je te dodao da će kroz dokument dugoročnog plana razvoja HV-a stvoriti desetogodišnji plan opremanja i, isto tako, navesti i jasne izvore financiranja.

Načelnik Glavnog stožera oružanih snaga admiral Robert Hranj poručio je kako danas imamo priliku prepoznati najbolje među hrvatskim vojnicima, pogotovo one koji su se istaknuli svojim radom, zalaganjem i svojim djelima. Naime, odlukama predsjednika Zorana Milanovića u viši čin promaknuto je 161 časnika od kojih je 25 žena i 136 muškaraca te 218 dočasnika koje je promaknuo admiral Hranj, od kojih je 19 žena i 199 muškaraca.

– Temelj daljnjeg razvoja HV-a ostaju tekovine, vrijednosti i načela iz Domovinskog rata. Moramo prepoznati da nova vremena donose i nove sigurnosne izazove. Stalnim prilagodbama organizacijske strukture, nabavkom novih sredstava i opreme te inovativnom obukom moramo održavati postojeće i razvijati nove sposobnosti, naglasio je Hranj.

Također, dodjeli su nazočili izaslanik predsjednika Republike i savjetnik za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić te državni tajnik MORH-a Tomislav Ivčić.