U lutriji peteraca Barakude izborile vizu za Olimpijske igre

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija izborila je nastup na Olimpijskim igrama koje bi se od 24. srpnja do 8. kolovoza trebale održati u Tokiju

Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija izborila je nastup na Olimpijskim igrama koje bi se od 24. srpnja do 8. kolovoza trebale održati u Tokiju.

Barakude su u susretu za treće mjesto na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu, posljednje koje vodi na Igre, svladale Rusiju s 25-24 boljim izvođenjem peteraca.

U regularnom vremenu rezultat je bio 11:11, nakon čega su uslijedili peterci u kojima su nakon čak 15 serija uspješniji bili naši igrači s ukupnih 14-13. Jedini neuspješan za Hrvatsku bio je Luka Bukić u četvrtoj seriji kada je pogodio gredu, zatim je Šepelev imao priliku odvesti Rusiju na OI, ali je Popadić obranio njegov pokušaj. U sljedećih devet serija svi su igrači s obje strane bili sigurni da bi potom Bijač obranio još jedan pokušaj Šepeleva, a zatim je Vrlić odveo Hrvatsku na sedme uzastopne Igre u vaterpolu.

Tijekom utakmice po dva gola za Hrvatsku postigli su Ante Vukičević, Andro Bušlje i Josip Vrlić, a po jedan Loren Fatović, Maro Joković, Luka Bukić, Lovre Miloš i Rino Burić.