U Kutini provedena nacionalna kampanja “Zajedno osigurajmo naš grad”

U sklopu Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta Grada Kutina, pripadnici temeljne i prometne policije proveli su na Trgu dr. Franje Tuđmana nacionalnu kampanju pod nazivom “Zajedno osigurajmo naš grad”. Policijski su službenici tom prilikom upoznali građane i vrtićarce s opasnostima od vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava te im ponudili informacije o raznim preventivnim akcijama koje se provode na razini Ministarstva unutarnjih poslova.

Okupljeni su imali priliku vidjeti dio opreme i vozila koji se koriste tijekom obavljanja policijske službe, a prezentaciji su se priključili i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe te djelatnici Civilne zaštite Sisak, Hrvatskog crvenog križa iz tamošnjeg Prihvatilišta za tražitelje azila, kao i članovi udruga KCM i specijalne policije RIS.

– U šest mjeseci tijekom ove godine od strane građana predana je značajna količina streljiva, minsko eksplozivnih sredstava te automatskog i poluautomatskog oružja, što je pokazatelj da građani još uvijek posjeduju i u svojim domovima drže opasna ubojita sredstva. Zato i ovim putem ponovno pozivam građane koji posjeduju takva sredstva da ih predaju nadležnoj policijskoj postaji, jer ne trebaju strahovati da će biti kažnjeni s obzirom na to da je zbog sigurnosti građana važeći propis koji definira dragovoljnu predaju takvih sredstava bez obveze davanja identiteta i sankcioniranja od strane policije- poručio je načelnik Policijske pstaje Kutina Predrag Fitnić.

Događanju je nazočio i gradonačelnik Zlatko Babić te se tom prigodom zahvalio policijskim službenicima na osjećaju sigurnosti kojeg pružaju građanima:

– Naši građani traže i zaslužuju sigurnost i mir te opravdano očekuju da se oni i njihova djeca mogu slobodno kretati i bez straha sudjelovati u svakodnevnom životu. Kako bi se ispunilo sve ono što se traži od policije te postigli zavidni rezultati, policijski službenici se kontinuirano dodatno educiraju te se konstantno radi na boljoj organizaciji kako bi se unaprijedila služba i poboljšao rad policije, istaknuo je gradonačelnik.