U Kutini predstavljen projekt poučne staze Crveni jarak

Projekt je nastao u suradnji Grada Kutine i tamošnje Turističke zajednica s ciljem intenzivnijeg turističkog razvoja Regionalnog parka Moslavačka gora

Predstavljen je projekt Crveni jarak kojim bi se uredila poučna staza u Regionalnom parku Moslavačka gora.

– Poučna staza Crkveni jarak planira se dijelom na trasi postojećeg šumskog puta, kako bi se njegovim uređenjem potaknulo korištenje te se dodatno naglasile edukativne, rekreacijske, turističke i zdravstvene koristi šuma čineći ih dostupnijima lokalnom stanovništvu. Poučna staza će se opremiti signalizacijom i poučnim infopanelima koji će utjecati na podizanje svijesti o važnosti očuvanja šuma i biološke raznolikosti, objasnila je direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić.

Projekt je nastao u suradnji Grada Kutine i tamošnje Turističke zajednica, a kako se moglo čuti na konferenciji, planira se intenzivniji turistički razvoj Regionalnog parka, no da bi ta ponuda dobila respektabilan udjel u ukupnom razvoju grada, potrebna su velika ulaganja u infrastrukturu i to većim dijelom iz fondova EU. Naime, predloženo je nekoliko turističkih atrakcija na Moslavačkoj gori za koje je potrebno napraviti projektnu dokumentaciju, a neki su već u izradi poput spomenutoga.

– Blizina gradu, bogatstvo flore i faune te očuvanost prirode veliki su potencijali Moslavačke gore koje moramo bolje iskoristiti. Zato ćemo okupljati sve koji mogu tome pridonijeti, koordinirat ćemo aktivnosti i približiti sve to našim građanima i posjetiteljima, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.