U Kutini održano predavanje na temu pomoćnika u nastavi

Povodom obilježavanja 13. tjedna psihologije Pučko otvoreno učilište Kutina organiziralo je predavanje na temu pomoćnika u nastavi, predstavivši dobre strane ovoga poziva, ali i probleme koji se javljaju u svakodnevnom radu. Predavanje u Arcus klubu okupilo je pozamašan broj zainteresiranih, uključujući predstavnike Grada i udruga, zaposlenih pomoćnika i njihovih koordinatora, roditelja i učenika.

Okupljene je pozdravila ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar istaknuvši kako je ova institucija od 2018. godine osposobila 54 pomoćnika u nastavi kroz pet obrazovnih razreda, a to je posljedično rezultiralo i visokim postotkom zapošljavanja. Potom je predavačica Tajana Sikaček, inače psihologinja u Osnovnoj školi Stjepana Kefelje, nakon uvodnog izlaganja iznijela rezultate provedene ankete koji pokazuju kako su pomoćnici u nastavi od velike pomoći, ne samo u komunikaciji i socijalnoj uključenosti djece u redovne školske aktivnosti, već i poboljšanju njihovih obrazovnih postignuća, a o svojim iskustvima progovorile su Ana Borić i Iva Habazin.

Tome je uslijedila rasprava u koju su se aktivno uključili roditelji, predstavnici udruga, ali i sami pomoćnici te zaključili kako ovo zvanje zaslužuje bolji, priznatiji i financijski sigurniji status u školskom i gradskom sustavu s obzirom na niz dobrobiti koje pružaju.