U Kutini odana počast hrvatskim braniteljima

U Kutini je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima kod Policijske postaje Kutina, Petrokemije i središnjeg spomen Križa s krunicom na gradskom groblju
Grad Kutina

U Kutini je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima kod Policijske postaje Kutina, Petrokemije i središnjeg spomen Križa s krunicom na gradskom groblju.

Svečanom obilježavanju nazočili su gradonačelnik Zlatko Babić, predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić, potpredsjednici Gradskog vijeća Ivica Glibo i Dražen Kinderman, pročelnik Ureda gradonačelnika Robert Kolenc, članovi Gradskog vijeća, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnici policije, političkih stranaka i građana. Molitvu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje predvodio je župnik Mato Draganović.

Također, prije početka programa, ispratilo se konjanike koji su krenuli na 24. Konjanički maraton arapskih konja “Tradicija prošlosti – potreba budućnosti”, a kojeg, u spomen na 56. samostalnu kutinsku bojnu i poginule branitelje zapadnoslavonskog bojišta, pet aktivnih jahača predvodi istočnim dijelom Sisačko-moslavačke i zapadnim Požeško-slavonske županije.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija