U Kutini obilježeni ovogodišnji Dani znanosti i umjetnosti

U spomen na rektora Sveučilišta u Zagrebu, inače Kutinčanina Gustava Barona, tamošnji Ogranak Matice Hrvatske i Srednja škola Tina Ujevića tradicionalno organizira Kutinske dane znanosti i umjetnosti. Događanje su popratile brojne afirmirane osobe koje su srednjoškolsko obrazovanje završile u Kutini, a kako je ovogodišnje izdanje posvećeno umjetnosti glume, posebna je gošća bila hrvatska glumica Judita Franković Brdar.

Judita je s okupljenima imala podijeliti doista štošta, s obzirom na to da je u svom radu nanizala brojne uspjehe i priznanja. Prije svega tu je prva nagrada za glavnu žensku ulogu na Festivalu slovenskog filma i Pulskom filmskom festivalu za svoje ostvarenje u filmu “Izabrana”. Također, dobitnica je nagrade Marul za ulogu Tonke u predstavi “Judith French”, kao i nagrade Fabijan Šovagović te Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju glumicu u toj predstavi. O njezinom uspjehu i neprikosnovenom talentu, osvrnuo se profesor hrvatskog jezika i književnosti Ante Juretić, rekavši kako joj je već na prvoj audiciji dodijelio glavnu ulogu u predstavi “Maturant se ženi” te ju je nastavno često angažirao u interpretiranju njegovih komedija i romana.

Obilježavanju Kutinskih dana znanosti i umjetnosti u ime je Grada nazočila i pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Kornelija Marošević.