U Kutini obilježen Dan Osnovne škole Mate Lovraka

U Domu kulture Pučkog otvorenog učilišta u Kutini, danas je održana završna svečanost povodom 230. obljetnice rada Osnovne škole Mate Lovraka.

Nakon promocije knjige “Početnica kutinskog školstva” ranije ovoga tjedna, današnju su svečanost svojim priredbama uveličali učenici osnovne škole i zbor učiteljica uz pratnju školskog benda, a prikazane su i video čestitke koje su uputile razne estradne i televizijske zvijezde.

Osnovna škola Mate Lovraka, danas broji 413 učenika, koji ostvaruju zapažene rezultate u svim nastavnim i izvannastavnim predmetima, kao i izvanškolskim aktivnostima. Također, svoj 230. rođendan, ovaj kulturno-povijesni spomenik grada dočekao je u sasvim novom ruhu, koje duguje nedavno dovršenom projektu energetske učinkovitosti vrijednom gotovo 4 milijuna kuna.

Proslavi u Domu kulture nazočio je i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, kao i načelnica Sektora za rani predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Zdenka Čukelj te zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija