U Kutini i Popovači obilježena obljetnica Vojno-redarstvene operacije Bljesak

Dostojanstveno i uz poštivanje mjera prevencije, odana je počast svim braniteljima povodom 25. godina VRO Bljesak

Grad Kutina

Paljenjem svijeća na gradskom groblju, naravno uz poštivanje svih mjera prevencije, u Kutini je obilježena 25. obljetnica Vojno-redarstvene operacije Bljesak. Gradonačelniku Zlatko Babiću i njegovom zamjeniku Damiru Markušu kod Križa su se pridružili Damir Badanjak ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata te Katica Demeter, ispred Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja.

– Iako smo primorani poštivati pravila o socijalnoj distanci, našim smo braniteljima iskazali  poštovanje zapalivši svijeće u Kutini i izmolivši molitvu. Na svima nama je poštivanje svega što su za nas dali, njihovu žrtvu, njihove živote i svoju ljubav Domovini ne smijemo zaboraviti te moramo ustrajati svakim danom za njezin boljitak, rekao je gradonačelnik Babić.

Nekoliko kilometara dalje, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju, Bljesak je obilježen i u Popovači.

U posebnim okolnostima zbog epidemije koronavirusa, počast su odali gradonačelnik Josip Mišković, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser te predsjednik Odbora za branitelje Željko Pačarek.