U Kotar šumi održano sjećanje na brigadira Stjepana Grgca

U nazočnosti obitelji poginulog junaka, njegovi suborci su se i ove godine s tugom i ponosom sjetili časnog hrvatskog vojnika, brigadira Stjepana Grgca

Kod spomen obilježja na mjestu pogibije u Kotar šumi, odana je počast poginulom brigadiru Stjepanu Grgcu, inače zapovjedniku 57. brigade Hrvatske vojske “Marijan Celjak”.

Događanje je nastalo u organizaciji Udruge ratnih veterana 57. SAMB-a “Marijan Celjak”, a njemu je uz izaslanika Vlade ministra Davora Božinovića i izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora zastupnika Ivana Celjaka, nazočio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

– Preko godinu dana Hrvatska vojska se spremala i bila spremna za oslobođenje svoje domovine. To se pokazalo jer samo u 84 sata je oslobođen kompletan okupirani teritorij Republike Hrvatske. Stjepan Grgac položio je svoj život u Oluji i danas smo se došli pokloniti svima koji su poginuli, rekao je župan Žinić.

U nazočnosti obitelji poginulog junaka, njegovi suborci su se i ove godine s tugom i ponosom sjetili časnog hrvatskog vojnika, brigadira Stjepana Grgca.