U Katoličkoj osnovnoj školi Novska uspješno završen EKO tjedan

U sklopu projekta Grada “#Bitno je (na)učiti gospodariti otpadom” u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj, obilježen je EKO tjedan.

Sadržajno bogat i poučan EKO tjedan započeo je prigodnim EKO natjecanjem u recikliranju starih predmeta. Natjecanje naziva “STARO=NOVO” za cilj je imalo potaknuti učenike da kod kuće izrade nove predmete s novom svrhom koristeći reciklirane i neupotrebljive materijale. Svi učenici, koji su sudjelovali u spomenutom natjecanju, osvojili su zajedničku nagradu Grada za cijelu školu, dok su oni najmaštovitiji bili, također nagrađeni za svoj trud.

Tijekom tjedna učenici su izradili hranilice za ptice od biorazgradivog materijala te su iste postavili na raznim lokaciji diljem Grada, a sudjelovali su i na radionici izrade EKO superjunaka u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice “Ante Jagar” Novska. Naposljetku, kao velika završnica tjedna, provedena je akcija čišćenja zelenih površina pod nazivom “Zelena čistka”. EKO tjedan, učenici Katoličke osnovne škole zatvorili su sadnjom cvijeća ispred ulaza u školu.

U provedbi navedenih aktivnosti, mališanima je pomogao organizacijski tim Grada Novske te gradsko trgovačko društvo Novokom d.o.o. za komunalno gospodarstvo.

Događanja
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija