U Hrvatskom saboru otvorena nova lokacija za skupljanje igračaka djeci Banovine

Parlament se priključio nacionalnoj kampanji "Happycentar – Igračke nove za mirnije snove" Saveza izviđača Hrvatske
Hrvatski saborGoran Stanzl/PIXSELL

U Hrvatskom saboru je otvorena nova lokacija Happycentra, na inicijativu Saveza izviđača Hrvatske, čime se parlament priključio nacionalnoj kampanji “Igračke nove za mirnije snove” za prikupljanje igračaka za djecu potresom pogođenih područja na Banovini.

Cilj kampanje “Happycentar – Igračke nove za mirnije snove” je donacijama fizičkih i pravnih osoba prikupiti isključivo nove igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih osobno uručiti djeci i mladima u potresom pogođenim područjima.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što Sabor sudjeluje u akciji kojom se prikupljaju igračke za djecu s područja stradalih u potresu.

– Ovo je još jedna hvale vrijedna inicijativa Saveza izviđača da se djeci doniraju igračke. Nadam se da će djeca koja nisu imala sreću da u miru provedu djetinjstvo kroz te igračke malo popraviti svoje raspoloženje i život, kazao je Jandroković prilikom uručenja svoje donacije.

Igračke djeci stradaloj u potresu su donirali i drugi zastupnici u Saboru, a kampanja će trajati do kraja ožujka, nakon čega će vikendima biti organizirane akcije podjele prikupljenih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja.

Aktualno
Hrvatska