U Hrvatskoj trenutno 1 343 oboljelih koronavirusom

U posljednja 24 sata broj zaraženih koronavirusom u Republici Hrvatskoj porastao je za 61, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite

Davor Puklavec/PIXSELL

U posljednja 24 sata broj zaraženih koronavirusom u Republici Hrvatskoj porastao je za 61 te ih je u ovom trenutku 1 343, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. U međuvremenu je obavljeno 13 125 testiranja.

– U podatak su uključeni i testirani u Splitu vezani uz Dom za starije osobe, nadodala je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

U bolnicama je smješteno 359 COVID pozitivnih pacijenata, dok je 789 na kućnom liječenju, a jedna je osoba preminula u Kliničkom bolničkom centru Split. Na mehaničkoj ventilaciji je 26 oboljelih, od čega jedan više nego jučer te je smješten u Klinici za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević”. U samoizolaciji je 14 258 osoba, dok je od utorka ozdravilo 12 osoba te ih je sada sveukupno 179.

– Nema opuštanja. Nećemo se posjećivati, nego ćemo pokloniti zdravlje tako da čuvamo jedni druge, zaključila je Grba-Bujević.