U Hrvatskoj gotovo 2 000 kršenja samoizolacije

Policija je utvrdila kršenje epidemioloških mjera samoizolacije kod 1 920 osoba, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te nadodao kako će Europska komisija u srijedu objaviti odluke o prelasku unutarnjih i vanjskih granica Europske unije i mogućnostima aktiviranja turizma

Daniel Kasap/PIXSELL

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović precizirao je na današnjoj konferenciji za medije da je policija utvrdila kršenje epidemioloških mjera samoizolacije kod 1 920 osoba, o čemu će biti obaviješten Državni inspektorat.

– To je samoizolacija koju propisuje HZJZ, odnosno epidemiološka struka nakon što ide tragom kontakata osobe koja je pozitivna na COVID-19, kazao je Božinović. Dodao je da su samoizolacije na graničnim prijelazima uvedene kao preventivna mjera.

Božinović je, također izvijestio da će Europska komisija u srijedu objaviti odluke o prelasku unutarnjih i vanjskih granica Europske unije i mogućnostima aktiviranja turizma. U tom kontekstu će se razgovarati na koji način će pojedine države i regije svojim internim sporazumima regulirati prijelaz granice kroz faze, zaključio je.