U energetsku obnovu DV “Maslačak” uloženo preko 4 milijuna kuna

U tijeku je energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića “Maslačak” u Kutini. Ukupna vrijednost projekta je preko 4 milijuna kuna sufinanciranih sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, dok radove izvodi tvrtka SLU-KOM iz Kutine.

Ovom će se obnovom podići razina toplinske zaštite vanjskog zida i krova, implementirati PTV sustav koji koristi obnovljive izvore energije i solarna elektrana, zamijeniti vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta, kao i ugraditi novi sustav grijanja te uvesti sustav automatizacije i upravljanja zgradom uz daljinsko očitanje potrošnje energije i vode te kontrolnih mjerila kako bi se podigla kvaliteta ovog objekta namijenjenog odgoju i obrazovanju.

– Drago mi je da ćemo obnoviti i ovaj Dječji vrtić koji će kroz ovu obnovu dobiti novu izolaciju zidova, deke, krovišta, novi sustav tople vode, sustav opskrbe električnom energijom, rasvjetu, stolariju… Uštedjet će se značajno na energiji, a to će nam omogućiti još veća ulaganja u dječje vrtiće u opremu, sprave, ali što je najvažnije, osigurat će se ugodan boravak djece kako zimi, tako i ljeti, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić prilikom obilaska stanja na terenu.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija