U Dvoru obilježen Dan općine – nastavlja se izgradnja vodovoda

U Domu kulture održana je svečana sjednica povodom obilježavanja Dana općine Dvor i Međunarodnog dana mira. Uoči sjednice potpisan je, također ugovor o nastavku izgradnje vodovoda Dvor-Kozibrod-Hrvatska Kostajnica, a potpisali su ga direktor tvrtke Komunalac-Dvor Božo Trivanović i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Naime, izgradnja je započela 2018. godine i nastavljena u ovoj, a preraspodjelom sredstava u rujnu osigurano je 4.8 milijuna kuna Hrvatskih voda, uz sufinanciranje Općine Dvor u iznosu od 10 posto. Radovi idu predviđenom dinamikom, dok je u međuvremenu ukupno izvedeno više od 5.4 tisuće metara cjevovoda od Kozibroda do željezničkog prijelaza u Kuljanima.

Obilježavanju u Domu kulture nazočila je i veleposlanica Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mile Horvat te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Žinić je u svom obraćanju istaknuo dobru suradnju koju njeguju Županija i Općina Dvor te se dotaknuo pitanja važnih za ostanak i povratak ljudi u ovom kraju, stvaranja boljih uvjeta za boravak, zapošljavanje, obrazovanje, adekvatnu infrastrukturu i medicinsku skrb stanovništva.