U Capragu obilježena stota obljetnica školstva

Bogata povijest škole opisana je u Ljetopisu, koji je predstavljen na svečanosti, a plod je istraživačkog rada učitelja Ivane Bušić i Hrvoja Drvodelića
Sisak: Obilježeno 100 godina školstva u sisačkom naselju CapraguNikola Čutuk/PIXSELL

Učenici i djelatnici sisačke Osnovne škole “Braća Bobetko” obilježili su danas 100. obljetnicu školstva u sisačkom industrijskom naselju Capragu.

Škola je multinacionalna i danas je polaze djeca azilanata iz Sirije i Afganistana, učenici iz romskog naselja Capraških Poljana te veći broj učenika s teškoćama u razvoju. Danas ima 412 učenika i 73 zaposlenika. Bogata povijest škole opisana je u Ljetopisu, koji je predstavljen na svečanosti, a plod je istraživačkog rada učitelja Ivane Bušić i Hrvoja Drvodelića.

Kako je na svečanosti podsjetila ravnateljica Karolina Čutuk, škola je rasla usporedno s industrijalizacijom grada.

– Tako je od stotinu učenika prije sto godina narasla u školu koja je imala najviše 1400 učenika. Moja je današnja vizija da budemo škola za život i za budućnost, rekla je Čutuk.

Obljetnicu je učenicima i djelatnicima čestitala i sisačka gradonačelnica Kristina ikić Baniček, koja je istaknula ulogu škole za obrazovni sustav Capraga i cijelog Siska. U prigodnom su programu nastupili i članovi školskoga pjevačkog zbora. Posjetitelji svečanosti imali su prilike obići i razgledati školske praktikume, a učenici su predstavili svoj rad u mnogim školskim radionicama i sekcijama.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak