Tvrtka Agro Simpa primjer razvojnih projekata i povlačenja obrtnih sredstava

Sudjelovanje u programu Sisački poduzetnik tvrtki je olakšalo poslovanje i pomoglo u daljnjem rastu i zapošljavanju
agro simpa sisak

Agro Simpa jedna je od 58 tvrtki koje su u posljednjih 6 godina koristile pogodnosti programa Sisački poduzetnik u kojem Grad Sisak sufinancira kamatu za realizaciju razvojnih projekata, ali i dobivanje obrtnih sredstava.

Kreditom od 1,6 milijuna kuna financirali su 2 milijuna kuna vrijedno uređenje središnjeg skladišta i distributivnog centra u Južnoj industrijskoj zoni Novo Pračno, površine 1300 m2. U bivšem vojnom hangaru promijenili su krov, postavili izolaciju i zidne panele, izradili novu betonsku podlogu i uredili i asfaltirali ulaz u halu, a Grad Sisak pokrivat će 3% kamata u razdoblju do 2028. godine.

Prostor skladišta i distributivnog centra obišla je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček s direktorom tvrtke Agro Simpa Sašom Simićem, a koji je istaknuo kako je sudjelovanje u programu Sisački poduzetnik, tvrtki olakšalo poslovanje i pomoglo u daljnjem rastu i zapošljavanju.

Inače, tvrtka trenutno ima 45 djelatnika i 15 maloprodajnih trgovina, a prije dvije godine počeli su pripremati investiciju u Ukrajini u partnerstvu s tvrtkom VRM Ahro iz Melitopola. Opremanje tvornice hrane za pčele u kojem su davali znanje i iskustvo u proizvodnji hrane za pčele zbog rata je prekinut i na čekanju. Istovremeno u partnerstvu s Fakultetom agrobiotehničkih znanosti u Osijeku od 2020. godine provodi projekt istraživanja i razvoja inovativne funkcionalne hrane za pčele radi povećanja efikasnosti globalne pčelarske proizvodnje.

Do sada investirano oko 50 milijuna kuna iz programa Sisački poduzetnik

58 poduzetnika u posljednjih 6 godina provedbe koristilo je kredite iz programa Sisački poduzetnik, a Grad Sisak je od 2016. do 2021. sufinancirao ukupno 4,5 milijuna kuna kamata. U istom razdoblju poduzetnici su iskoristili gotovo 50 milijuna kuna kredita.

Grad je i u 2022. godini osigurao milijun kuna za ovaj program, a predviđa se sufinanciranje između 2 i 3 postotna boda kamata, ovisno o namjeni kredita. Prednost pri dodjeli potpore imaju proizvodne djelatnosti, projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta i projekti od posebnog interesa za grad Sisak.

Program dodatno potiče žene poduzetnice i predviđa dodatnih 0,5 postotna boda sufinanciranja ukoliko žene u posljednjih godinu dana imaju vlasništvo najmanje 50,1% u poduzeću koje se prijavljuje na program. Time se pokušava dodatno potaknuti razvoj ženskog poduzetništva na području Siska.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak