Trinaest kutinskih poljoprivrednika dodijeljena sredstva za razvoj njihovih gospodarstava

Trinaest kutinskih poljoprivrednika uručene su Odluke o odabiru projekata prijavljenih na 3. LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”. Naime, LAG “Moslavina” na raspolaganju ima 3 milijuna kuna, dok se na natječaj prijavilo rekordnih 42 poljoprivrednika. Visina potpore za velike poljoprivrednike iznosi 50 posto ukupne vrijednosti projekata, dok oni mladi mogu ostvariti intenzitet do 70 posto.

– Kako bi LAG u idućem programskom razdoblju imao veću ulogu i više doprinosio razvoju svog područja, nadamo se još boljoj suradnji s Ministarstvom poljoprivrede te da ćemo svi zajedno stvarati prilike i mogućnosti za naše poljoprivrednike. Poljoprivreda je izrazito bitna za naše područje te svi zajedno možemo raditi kako bi naš kraj bio konkurentniji na tržištu, ali i doprinio razvoju našega kraja, poručila je voditeljica LAG-a Anica Lenart.

Dobitnicima je Odluke uručio gradonačelnik Zlatko Babić te istaknuo kako će LAG dodijeljenim sredstvima pomoći poljoprivrednicima u modernizaciji svojih gospodarstava, omogućiti im veću konkurentnost u poslovanju, a time doprinijeti i ukupnom razvoju područja Moslavine.