Tri dana nakon proglašenja “korona free” zone potvrđen novi slučaj zaraze

Riječ je o osobi koja se nedavno vratila iz Austrije te potom bila u samoizolaciji, a testirana je prije ponovnog odlaska u inozemstvo

U Osječko-baranjskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj koronavirusa, tako da su dosad u epidemiji u toj županiji oboljele 134 osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Nakon tri dana bez osoba aktivnih na COVID-19 testiranjem u županijskom Zavodu za javno zdravstvo potvrđen je jedan pozitivan nalaz. Riječ je o osobi iz Osijeka koja se nedavno vratila iz Austrije te potom bila u samoizolaciji, a testirana je prije ponovnog odlaska u inozemstvo, priopćili su iz Stožera.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo, jednoj kontakt osobi novozaraženog određena je samoizolacija, pa su trenutno pod tom mjerom u Županiji tri osobe.

U Stožeru napominju kako je u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek u protekla 24 sata testirano 19 uzoraka i svi su bili negativni.

Novi pozitivan nalaz na koronavirus ujedno je novo upozorenje da se svi građani trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera, jer je prenošenje virusa i dalje moguće, poručili su iz županijskog Stožera.

Aktualno
Hrvatska