Treći po redu Marš za životinje – Budimo glasni za one koji to ne mogu

Mars za zivotinje 2019

Prijatelji životinja i Udruga Pobjede organiziraju u subotu treći po redu Marš za životinje s jasnom porukom – stop napuštanju i mučenju životinja, kao i njihovom iskorištavanju i zlostavljanju u industriji zabave, proizvodnji odjeće i hrane, laboratorijskom testiranju i drugim područjima. Najavljen kao dosad najveći svoje vrste, okupit će brojne aktiviste i solidarizirane pojedince iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz inozemstva čime ova hvalevrijedna inicijativa poprima međunarodni karakter.

Okupljanje započinje u Zagrebu u 11 sati na Trgu kralja Tomislava, odakle se povorka kreće kroz Park Josipa Jurja Strossmayera, Zrinjevac, Teslinu, Masarykovu i Frankopansku ulicu, Ilicu te Trg bana Josipa Jelačića gdje je u 12.30 sati predviđen kratak program. Marš se nastavlja kroz Jurišićevu ulicu i završava na Trgu hrvatskih velikana.

Organizatori poručuju da u subotu transparentima, zastavama, šarenim dimnim bakljama, bubnjanjem i glasnim sloganima žele proširiti poruku ljubavi za sve stanovnike plavog planeta.

-Želimo li postići pozitivne društvene promjene i graditi društvo solidarnosti i održivog mira, svoj krug suosjećanja moramo proširiti i na one koji nemaju glasa i gotovo nikakvih prava- poručuje Emanuela Poturica iz Prijatelja životinja te poziva sve istomišljenike neka podrže inicijativu.

Marš za životinje podržale su dosad brojne poznate osobe iz javnog prostora te preko 50 domaćih i inozemnih organizacija!

Aktualno
Hrvatska
Regija