Treći dan bez novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i treći dan zaredom nema nijednog novog slučaja zaraze koronavirusom, a iz županijskog Stožera civilne zaštite ističu kako u županiji nije došlo do lokalne transmisije bolesti

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i treći dan zaredom nema nijednog novog slučaja zaraze koronavirusom, a iz županijskog Stožera civilne zaštite ističu kako u županiji nije došlo do lokalne transmisije bolesti, nego je svaki od šest slučajeva unutar obitelji.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs rekao je kako u županiji postoje dva žarišta zaraze, jedno u Čazmi, drugo u Bjelovaru, a na oba žarišta prijenos bolesti bilježi se unutar obitelji. Bajs je istaknuo da sve službe rade 24 sata na dan, prate sve posljedice vezane uz otkrivene slučajeve, a epidemiolozi otklanjaju mogućnost širenja bolesti među građanstvom.

U samoizolaciji je trenutno 810 osoba, 60 više nego jučer.

– Sve osobe koje su u samoizolaciji trebaju se pridržavati uputa koje su im izrečene. Moraju paziti da, dokle god imaju takvo rješenje, ne idu van, da vrše samokontrolu i sve druge okolnosti kako ne bi došlo do toga da prošire virus, a da ni ne znaju da ga imaju, poručio je.

Ravnatelj bjelovarske Opće bolnice Ali Allouch izjavio je kako je do danas u županiji 48 osoba testirano na koronavirus, pri čemu je šest osoba pozitivno, a dvije su hospitalizirane.